Mikä Virtuaalikuoro?

Mikä on Suomen suurin Virtuaalkuoro ja miten se syntyi?

Mikä?

Virtuaalikuoro on suuri jouko kuorolaisia ja muita laulunharrastajia ympäri maailman, jotka muodostavat yhteen soivan kuoron etäviestimien välityksellä. Suomen suurimman Virtuaalikuoron kaksi ensimmäistä projektia keräsivät molemmat yli 1000 laulajaa ja kolmaskin lähes 900 osallistujaa.

Mistä se alkoi?

Kaikki alkoi maaliskuussa 2020, kun Covid-19 -viruksen aiheuttamat rajoitukset keskeyttivät Suomalaisten kuorojen ja lauluyhtyeiden harjoitukset kuin seinään. Helsinkiläisessa Aventur Showkuorossa alettiin pohtia yhteisten treenien tilalle vaihtoehtoisia tapoja laulaa porukalla. Syntyi ajatus Virtuaalikuorosta ja mukaan haastettiin Aventurin omalla Pidä huolta -virtuaalikuorovideolla myös muut Suomen laulunharrastajat.

Mitä nyt ja tulevaisuudessa

Aventurin luoma Suomen suurin Virtuaalikuoro -projekti on tuottanut jo kolme massiivista virtuaalikuoro-videota, Pidä Huolta 1120-laulajan esittämänä julkaistiin huhtikuun 2020 alussa ja viikkoa myöhemmin julkaistiin Valtioneuvoston kanslian pyynnöstä Veteraaranipäivän kunnianosoitukseksi tehty 1075 laulajan Finlandia-hymni. Opetus- ja kulttuuriministeriö tilasi kolmannen, Kevät ja minä -videon, toukokuussa 2020 koulujesa päättävien muistamiseksi. Kun aika on oikea, Suomen suurin Virtuaalikuoro palaa jälleen.

Suomen suurin Virtuaalikuoro - Pidä huolta

Uusimmat

Viimeisimmät Virtuaalikuoro.com -palveluun linkitetyt pienempien virtuaalikokoonpanojen videot

Luotan pohjoiseen maahan - Savukosken kuoro

Shallow - Kipinät

Döpt i Kyro älv - Svenskfinlands största virtualkör